Πετοσφαίρηση

Διεθνές Τουρνουά βόλεϊ από την Πολωνική Σχολή

Άρθρο των Alexandra Mara και Ioanna Mavridi, μαθήτριες στην 11d

Την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017, οι ομάδες βόλεϊ του σχολείου μας συμμετείχαν στο καθιερωμένο τουρνουά βόλεϊ. Το τουρνουά οργανώθηκε από την Πολωνική Σχολή στη μνήμη του αντιστασιακού αγωνιστή Γεώργιου Σαϊνόβιτς-Ιβάνοφ (Jerzy Szajnowicz-Iwanow), που έδρασε την περίοδο της κατοχής (1941-1944).

Δεκαπέντε αθλητές και αθλήτριες της Σχολής μας έλαβαν μέρος σε αυτή τη διοργάνωση. Οι ομάδες μας αγωνίστηκαν σε ένα κλίμα συναγωνισμού και υγιή ανταγωνισμού και κατέκτησαν τη δεύτερη θέση (ομάδα κοριτσιών) και την τρίτη θέση (ομάδα αγοριών) αντίστοιχα.

Διαβάστε περισσότερα: Διεθνές Τουρνουά βόλεϊ από την Πολωνική Σχολή

Τουρνουά βόλεϊ Α.Σ.Ι.Σ. Γυμνασίων

Άρθρου του Κωστή Μεγάλη, μαθητή της 8d

Αναφερόμενοι σε μια τόσο σημαντική σχολική, αθλητική διοργάνωση οι περισσότεροι θα τόνιζαν την ευγενή άμιλλα ή το γεγονός ότι ηττηθήκαμε, αλλά δεν στενοχωρηθήκαμε, επειδή ασχολούμαστε με το βόλεϊ λίγο καιρό και κάνουμε προπόνηση μόλις μια φορά την εβδομάδα.

Δεν θα ήθελα όμως να σταθώ σε αυτό. Θα ήθελα να εστιάσω σε μία λέξη-έννοια, η οποία μας χαρακτήριζε καθ' όλη τη διάρκεια του τουρνουά. Θα ήθελα να εστιάσω στη λέξη ΟΜΑΔΑ, επειδή πράγματι καταφέραμε να γίνουμε ομάδα. Δεν ήταν εύκολο αλλά το επιτύχαμε.

Παρόλο που δεν γνωριζόμασταν τόσο καλά.

Παρόλο που δεν είχαμε το χρόνο να γνωρίσουμε καλά το χαρακτήρα και τις αθλητικές ικανότητες του καθενός.

Παρόλο που οι μισοί έχουμε ως μητρική γλώσσα τη γερμανική και οι άλλοι μισοί την ελληνική.

Διαβάστε περισσότερα: Τουρνουά βόλεϊ Α.Σ.Ι.Σ. Γυμνασίων

Επιτυχημένο ξεκίνημα των ομάδων βόλεϊ

Επιτυχημένα ξεκίνησε τη νέα περίοδο η ομάδα βόλεϊ αγοριών. Την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016, στο πλαίσιο της αθλητικής ανταλλαγής με τη Γερμανική Σχολή Θεσ/νίκης, επικράτησε η μεικτή ομάδα μας (γυμνάσιο- λύκειο) με 2-0 σετ. Την επόμενη μέρα, το Σάββατο, στο πλαίσιο του Α.Σ.Ι.Σ. των λυκείων καταφέραμε να πάρουμε την πρόκριση για τον ημιτελικό μετά από δύο παιχνίδια εναντίον της  ομάδας των Νέων Εκπαιδευτηρίων Γ. Μαλλιάρα (νίκη 2-0 σετ) και της ομάδας της Σχολής Μωραΐτη (ήττα 2-0 σετ). Επιβράβευση χρειάζεται η αγωνιστικότητα και το ήθος που επέδειξαν οι μαθητές μας. Με την ωραία ατμόσφαιρα που δημιούργησαν τη στιγμή των αγώνων κατάφεραν να «ανεβάσουν» την απόδοσή τους και να απολαύσουν τα παιχνίδια. 

Διαβάστε περισσότερα: Επιτυχημένο ξεκίνημα των ομάδων βόλεϊ